"Спасените": 14-годишно момче победи левкемията с помощта на малкия си брат

През август 2019 година светът на едно семейство се сгромолясва

Реклама

А Иисус им рече: ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: премести се от тука там, и тя ще се премести; и нищо няма да бъде за вас невъзможно. Матей 17:20

Маруся и Евтим знаят колко тежко е синаповото зърно. Защото вярата била онази, която ги спасила, когато животът на детето им бил на ръба.

През август 2019 година светът на едно семейство се сгромолясва.

- Кога усетихте, че нещо не е наред?
- Той се качи на едно дърво и падна от него, и не можеше да стане изобщо. И го прегледаха, и казаха, че трябва да му се направят изследвания за кръв, иначе е добре. Той една седмица се държа добре, но след това целият стана с едни лилави петна. И се обадихме в болницата, прегледаха го, качиха го в една линейка, и той след нас… за София, и така“, разказа Маруся Килифарева, майка на Ники.

Енергията му е свършила изведнъж, допълни Евтим Килифарев, баща на Ники.

„Мисля, че бях изморен по някаква причина, не ми достигаше въздух и паднах. Само да се изкача до у нас един етаж и вече се запъхтявах. А преди бягах по километри и нямаше нищо“, сподели Николай Килифарев.

„Закараха ни в ИСУЛ в онкологичното отделение. Трябваше да му се постави диагноза. 2 или 3 дни по-късно излязоха със становище, че е остра лифмобластна левкемия. Казаха, че това е по-лошият вариант на левкемия, но, че ще може да се оправи, стига да има сили да се бори и да изпълнява всичко. Но всичко е въпрос на неговата воля“, заяви разказа Маруся Килифарева.

Повече вижте във видеото!