"Спасените": Сиамски близнаци бяха успешно разделени

Кристина Газиева ни среща с лекарите спасители и с вече разделените бебета

Реклама

Истанбул, Турция. В тази болница се случи чудото. Две деца, родени свързани, тръгнаха по своите отделни пътища, благодарение на армия от лекари. Елизабет и Мери, сиамски близначки, родени в Камерун, получиха шанса да започнат живота си от начало. И поотделно.

Каролин и Ричард Акуе очаквали с нетърпение близначките да се появят на бял свят. Дори не подозирали, че децата им ще се родят свързани. Това не проличало на нито един от прегледите по време на бременността. Елизабет и Мери се появяват с планирано цезарово сечение на 6 юли 2020 година.

Когато родихте близначкитебеше ли изненада за вас?

„Датова беше голяма изненадаЗащото аз знаехче очаквам две бебетано не съм и предполагалаче ще бъдат сиамски близнаци“разказа пред bTV Каролин.

Елизабет и Мери се раждат свързани в долната част на гръбначния стълб – с общи органи и общи системи. Трудностите за семейството започват още в самото начало.

Каролин, коя беше най-голямата трудност за теб, докато бебетата бяха свързани?

Най-трудно ми беше да ги кърмя. Защото, докато кърмиш едното дете, другото плаче и лежи в неудобна позиция. Въобще не беше лесно.

Семейството започва да търси варианти за операция на децата, която да ги раздели успешно. В Камерун това не било възможно - лекарите им казали, че нямат нужното оборудване за толкова сложна интервенция. Но Елизабет и Мери набират популярност в родната страна и ето, че идва добра новина - държавата решава да им помогне и заявява, че ще поеме всички разходи по сложната операция, стига родителите да намерят подходяща болница, която да се заеме със сложния случай.

Повече вижте във видеото!