Студентският дом в центъра на София се събужда за нов живот

За завършването на голямата зала на пл. "Народно събрание" 10 са необходими над 2 000 000 лева, всеки е поканен да се включи

Реклама

Национален студентски дом - културно място, за което цяло поколение студенти се е борило, за да могат много български рок музиканти, естрадни изпълнители и творци да направят първите си крачки.

"Много такива пространства са забравени. Проблемът е в неуважението към труда на едно от миналите поколения, което е събирало средства близо три десетилетия, за да се построи тази сцена и да я има. Днешното поколение българи не проявяваме достатъчно уважение, за да съхраним това, което те са създали."

На 7 декември 2001 година в Националния студентски дом избухва пожар. Сградата е запечатана и скоро потъва в забрава. Няколко години по-късно за директор на останалото от пожара е избран Християн Даскалов, който е продължение на няколко години е бил председател на националното представителство на студентските съвети. Заедно с група студенти, той си поставя цел да възстановят изпепеленото.

За завършването на голямата зала на пл. "Народно събрание" 10 са необходими над 2 000 000 лева, всеки е поканен да се включи.