Супергероят, който връща детските усмивки

Той се срещна лично с Папата, поздравиха се, размениха си няколко реплики, както и подаръци

Реклама

Седмичната аудиенция на папа Франциск във Ватикана тази седмица беше доста по-различна. Сред хилядите миряни се открои един интересен и колоритен човек. Той беше облечен в костюма на супергероя Спайдърмен.

Той се срещна лично с Папата, поздравиха се, размениха си няколко реплики, както и подаръци. Новината за тази среща обиколи света за секунди. Някои я определиха като "любопитна и забавна", но оказва се, че зад маската на Спайдърмен се крие една много дълга и трогателна история. С него ни среща Кристина Газиева.

На площад "Свети Петър" във Ватикана - там, където се отправят най-горещите молитви, един супергерой се открои сред мнозинството. Не, не беше дошъл, за да бъде атракция или част от забавно представление, а за да се помоли.

Да, този човек е супергерой. Не заради костюма си, а заради това, че помага на болни деца да върнат усмивките си. Няма да го видите по покривите на сградите, но със сигурност ще го видите из детските отделения на болниците в Италия.

Супергероят е подарил маска на Спайдърмен на папа Франциск.

"Подарих му я с послание. Казах му, че всеки ден посещавам детските отделения в болниците и през очите на тази маска виждам страданието на децата и на техните родители. Затова отправих молба към Папата да погледне през моята маска и да се помоли силно за тях.  Той прие подаръка с широка усмивка и със силно ръкостискане. В замяна, той ми даде броеница и ми каза винаги да я нося със себе си", разказа той.