Томислав Дончев: Ще направим последен опит през следващата седмица да говорим с всички

Според него аритметично мнозинство няма да „роди нищо добро“

Реклама

„Единият вариант е силна партийна кандидатура – той (Бойко Борисов). Другият е фигура, която да събира по-широка обществена подкрепа в ситуация, в която обществото е разделено – по-компромисна фигура“.

Това заяви в „120 минути“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев ден преди получаването на мандата за съставяне на правителство.

Предложението за министър-председател от ГЕРБ-СДС ще получи папката от президента Румен Радев. Според Дончев за съставянето на кабинет се е работило много време:

„Търсим хора, които ще бъдат обществено приемливи, с репутация и които ще вършат работа“.

„Ние сме в ситуация, в която ме питате с чия подкрепа кабинетът може да мине. Отговорът е - с подкрепата на всички и с подкрепата на никой. Ние докарахме ситуацията след двата месеца, отпуснати от президента, никакъв коалиционен формат не е възможен“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него изкопаните пропасти между политическите сили са дълбоки и дори да има аритметично мнозинство, то няма да „роди нищо добро“.

„Ще направим последен опит през следващата седмица да говорим с всички. В политиката трябва да има конкретни намерения. Това ще е още един цикъл от разговори“, посочи Томислав Дончев.