Томислав Дончев: Скандалът с джиповете не влияе добре на президента

Корупционен скандал?

Томислав Дончев: Скандалът с джиповете не влияе добре на президента

Реклама

Гост в предаването "120 минути" е Томислав Дончев.

"Забавяне на доставките има на всички типове ваксини по различни причини или поради трудности, свързани с производството, но като цяло на европейско ниво има проблем с доставката на ваксините. Получаваме много по-малко ваксини, отколкото сме очаквали", каза той пред Мария Цънцарова.

"Никой не е казал, че тази ваксината на "АстраЗенека" е опасна или вредна за възрастните хора. Има спорове относно нейната ефективност. Очаквам по темата да се произнесат категорично българските учени и лекари", заяви Томислав Дончев.

"Медицинските данни показват, че тя образува имунитет, големият въпрос е колко процента", допълни той.

Относно скандалът с джиповете Томислав Дончев коментира: "Този скандал не влияе добре на репутацията на българския президент и на президентската институция."

"Не съм чел в детайли досието на поръчката. Като правило нарушение може да има по няколко линии. Първата линия е нередности в провеждането на самата процедура - където са нарушени правилата на свободния пазар и на честната конкуренция. Но има и куп други хипотези. Например, че парите са дадени за едно, а са похарчени за нещо различно. Моето подозрение е, че е комбинация между двете", обясни той.

Вижте във видеото целия разговор.