Тошко Йорданов: Европейските чиновници не са по-различни от българските в момента

Според него Европа е в криза

Тошко Йорданов: Европейските чиновници не са по-различни от българските в момента

Реклама

България отново навлиза в предизборен режим. Традиционно bTV предоставя напълно безвъзмездно ефирно време за предизборни участия в актуалните си предавания, за да даде възможност на своите зрители да направят информиран избор на предстоящите Избори 2 в 1 на 9 юни.

В рамките на 3 седмици в "120 минути" ще видим визията за България и Европа на председатели и заместник-председатели на партии според парламентарното представителство на политическите формации в 49-ото Народно събрание или според социологическите данни на агенциите, с които bTV работи.

“Президентът Макрон явно откри топлата вода след изключително безотговорно поведение в ЕС. Не знам дали Европа ще умре, но че е в криза – е в криза. В целия Европейски съюз има завръщане към консерватизма – към завръщане на здравия разум. Включително и във Франция“, коментира Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

„Там приеха закон за ограничаване на мигрантите, който обаче е много закъснял. Президентът Макрон започва да проглежда под натиска на реалността, цяла Европа го прави, включително и България“, посочи той.

Йорданов посочи „приемането на всякакви нелегални мигранти, безобразната хомосексуална пропаганда сред подрастващите, изключително глупавата зелена сделка като идеология, а не като икономика“.

„В Брюксел има същите чиновници като в България, затова сега имаме европейски избори и има консервативна вълна - да бъде сменено това чиновничество, което подхожда по същия начин. Какво беше в кризата с COVID-19 – на г-жа Урсула мъжът и или братовчед ѝ в коя фармацевтична компания беше, която пробута милиони дози, а сега ги изхвърлят в мивките“, посочи Тошко Йорданов.

Според него много спорно доколко ваксините за COVID-19 са помогнали на хората.

„Европейските чиновници не са по-различни от българските в момента, по-важно е личното им обогатяване. На тези европейски избори ще има вълна от партии и представители, които ще са носители на здравия разум и ще прекъснат тази практика“, коментира депутатът от ИТН.