Валерия Велева: Лили Иванова е начертала цялата проекция на своето съществуване

"Не познавам толкова целеустремен човек, който си поставя цел, знае как да я постигне и знае каква цена ще плати“, заяви Валерия Велева

Валерия Велева: Лили Иванова е начертала цялата проекция на своето съществуване

Реклама

„Няма как да пишеш книга за Лили Иванова без да влезеш в ритъма на нейния живот. Тя непрекъснато е обзета от мисли, които я вълнуват и които иска да ги изкаже. Имаше периоди, в които непрекъснато ходиш с молив или химикала, защото тя по всяко време от денонощието ми диктуваше свои мисли. Тази книга е нейната философия за живота. За всички има вътре-за Бог, за политиците, за Отечеството, за предателите, за любовта, за злобата, за омразата, за агресията. Много я вълнува, че сме разделени като нация“, каза в предаването „120 минути“ журналистката Валерия Велева, която е и редактор на книгата на Лили Иванова - "Моят личен дневник".

„Лили Иванова е пазила този личен дневник и го е писала в продължение на 15 години, но в един момент решава, че може да го издаде. Преди година половина дойде при мен нейния личен асистент, даде ми личните й дневници и ми каза: „Лили Иванов иска това да стане в книга“. От този момент с нея започнахме да правим тази книга. Това е един съвместен труд, много активен от нейна страна и смятам, че стана книга, която тя заслужава“, каза тя.

„Един път ми каза следното нещо: „Когато аз искам някой да ми свърши работа взимам, този който знам, че ще я свърши. Няма значение дали храсвам очите му или не. Взимам най-добрия музикант на сцената“. Когато политиците искат някой да им свърши работна да го вземат, няма значение дали е зелен или бенден. И тя се учудва, защо политиците не могат да се обединят, за да свършат работата, от която има нужда“, посочи Велева.

„В момента имаме взрив на обществото и нравите. Това, което се случва в държава е пълна противоположност на това, което прави 60 години Лили Иванова. Направих справка. В своя живот Лили Иванова е преживяла двама царе, 46 правителства, 32 премиери, петима държавни глави и шестима президенти. Тя е идол на пет поколения българи“, подчерта Велева.