За Вълка, строежа и кошутите

Как се стигна до събарянето на сградата до язовир „Искър“?

За Вълка, строежа и кошутите

Реклама

Събарянето на скандално известната незаконна сграда на Румен Гайтански-Вълка вече е факт. Още през 2021 г. журналистът на bTV Марин Николов показа абсурдните противоречия между сателитните снимки отпреди строежа и упоритите твърдения на фирмата и ловното стопанство, че там строеж няма.

Събарянето на постройката започна

Три години след като масивната сграда насред дивата природа край язовира изненада всички, виждаме нейното събаряне. Премахването започна година след съдебното решение, което задължи фирмата на Румен Гайтански да спази заповедта за събаряне като го направи на свои разноски. Това не се случи и се наложи намесата на общината, съобщи кметът на София Васил Терзиев.

Десетките проверки, актове, защитни версии на фирмата и горските служители срещу събарянето на сградата сякаш не свършиха тук. Защото държавното ловно стопанство „Искър“ за пореден път опита да попречи?

Служителите не допускаха общинската техника да влезе в имота с обяснението, че в ловния парк има бременни кошути, които имат нужда от спокойствие. Опитът беше неуспешен и събарянето продължи. Разноските за него по думите на кмета на София са над 2 млн. лв. Те ще бъдат поискани от фирмата инвеститор на строежа по съдебен път.