Жертва на домашно насилие: Търпяла съм, защото исках детето ми да има баща

След поредния случай на тежък побой от бившия ѝ съпруг, извършен на улицата и пред очите на 4-годишния им син, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабвана закрила, защото се страхува за живота си

Жертва на домашно насилие: Търпяла съм, защото исках детето ми да има баща

Реклама

Историята на 25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, научихме тази седмица от репортажите на Христиания Червенкова в bTV Новините. След поредния случай на тежък побой от бившия ѝ съпруг, извършен на улицата и пред очите на 4-годишния им син, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабвана закрила, защото се страхува за живота си.

Този уикенд дойде новината за поредната жертва на домашно насилие – 43-годишна жена беше открита мъртва в дома на съпруга ѝ в Перник. 41-годишният Димитър Димитров е задържан за умишлено убийство.

Траянка Атанасова гостува в предаването „120 минути“.

„Всичко започна, когато забременях. Започнаха семейните скандали. Първо – психически тормоз, после – физически. Започна се с шамар, после удари и побой. Изпадала съм в безсъзнание, когато бях бременна в осмия месец“, каза младата жена.

Когато ражда сина им, Траянка решава, че не иска детето да е свидетел на скандали и насилие и е поискала и получила развод.

Контактите с бившия ѝ съпруг продължават заради детето. Търсил е детето понякога, когато той реши. Преди последния побой, след който жената подава сигнал в полицията, бащата не е търсил сина си една година.