Журналистът Виза Недялкова: Иван Гешев крие изненади, въпросът е в коя посока

Докато течеше този медиен сценарий, се прикри това, че законовите промени тежко посегнаха на правата на най-уязвимите ни съграждани - хората с увреждания, каза икономистът Ваня Григорова

Журналистът Виза Недялкова: Иван Гешев крие изненади, въпросът е в коя посока

Реклама

Кое беше събитието на 2019 година?

"Нещата, които не се случиха през 2019 година. Много ме натъжи това, че за 30-годишнината от 10 ноември ние не можахме да говорим нормално отново един с друг и просто все едно, че не бяха минали тези 30 години. Вместо по този повод да се заговори какво искаме да бъде в България, какви искаме да станем... Не стана нищо също в здравната система, в образованието, във великото електронно управление, за което се говори от 2018 година", каза журналистът Виза Недялкова в предаването "120 минути".

"30-годишнината трябваше да стане по някакъв начин събитие на годината, но не успя да стане такова. Събитието, което се случи, което може да бъде разглеждано през различен поглед, това е "купуването на самолети". Ние предплатихме една огромна сума, когато по същото време наши държавни служители, в базови агенции, получават минимална работна заплата. Ние трябваше да се борим месеци наред за 5 млн. лева допълнително към заплатите на социалните работници и дадохме над 2,5 млрд. за самолети с обещание след години да ги получим. В същото време ние нямаме самолети или хеликоптери, с които да гасим пожари. Подценяваме базови, наши нужди, защото трябва да угодим някому. Това не ни позволява да проведем този разговор за 30-годишнината", каза икономистът Ваня Григорова.

Вижте във видеото целия разговор с журналиста Виза Недялкова и икономиста Ваня Григорова.