Даниел Митов: Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим МВнР

Той подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС има едно министерско място и уточни, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието

Даниел Митов: Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим МВнР

Реклама

„Обяснението ми за МВнР е, че става въпрос за лекомислени приумици от страна на „Продължаваме промяната“. Това е моят прочит. Кирил Петков сложи червена линия“, каза Даниел Митов в предаването „120 минути“.

Той подчерта, че коалицията ГЕРБ-СДС има едно министерско място и уточни, че е записано, че Николай Денков ще стане вицепремиер и министър на образованието.

„Не знам какво ще обясним на нашите избиратели, ако отстъпим МВнР. Какво означава да се чува гласа на ПП-ДБ навън? Министерството на външните работи отразява гласа на България. Трябва да има човек, който е врял и кипял с достатъчно ясни позиции – дали ще е за Северна Македония, войната в Украйна, Китай, или ще е за друго. За МВнР не може да се експериментира“, категоричен е Даниел Митов.

Според него партията се е съобразявала със споразумението с ПП-ДБ.

„Борисов дойде и ни помоли да се въздържаме по случая „Чаталджа“. В петък Борисов дойде и ни помоли законопроектът за плажовете, който Кирил Петков много искаше да мине, да го включим в петък като извънредна точка. Държали сме се добронамерено, за да има усещане за партньорство. Получаваме детински прищевки за още и още“, коментира той.