Съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов: Взехме решение да заведем дело в Страсбург

Искът няма значение, по-важното е, че трябва да живеем честно, допълни тя

Съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов: Взехме решение да заведем дело в Страсбург

Реклама

"Цялата ми трудова биография е свързана с вестника, който издавам. Бях на 20 години, когато прекрачих редакцията вестник Wirtschaftsblatt, сега съм на 44 години", каза съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов Елисавета Панова в предаването "120 минути".

"Wirtschaftsblatt е една уникална идея. Целта е да информира немскоезичните инвеститори за това, което се случва в България и региона. Целта е инвеститорът да получи един обективен източник със случващото се тук. Вестникът е надпартиен, финансира се от абонамент и реклама", поясни тя.

"Дружеството разполага с три имота, а аз, като физическо лице, разполагам с един апартамент и една втора от друг апартамент", отбеляза Панова.

"Много е важно да отбележим, че годината на сключване на сделката е 2013-а. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара през този период - краят на 2012 и началото на 2013 година е пикът на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. КТБ все още не е фалирала, банковият сектор се ползва с много добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент е, че аз закупих не сграда, а право на строеж, което означава, че аз поемам риск", отговори тя на въпроса как е постигната цена от 465 евро/кв.м. за закупуване на имот в сграда в престижен квартал.