Веселин Марешки: Ако държавата иска да успее, трябва да копира моя бизнеспроект

Считам, че с 50-100 бензиностанции държавата може да постигне ефекта, който очаква, категоричен е лидерът на "Воля"

Реклама

Моята идеология от много години е - ниски цени, високи обороти, доволни клиенти. Това каза в предаването "120 минути" Веселин Марешки, лидер на партия "Воля".

"Още когато започнах бизнеса, казах, че може би другите не си правят добре сметката, когато инвестират. Аз, в личния си живот, съм ларж, мога да правя подаръци, дарения на болници, на манастири, но в бизнеса "цепя стотинката на две". Когато се пазарим за имот, след това за строежа на бензиностанцията, след това за камионите, търсим най-ниската цена, пазарим се до последно и така обектите, които изграждам са доста по-конкурентноспособни спрямо тези, които са изграждани на гърба на някой друг", обясни той.

"Учуден съм, че държавата решава да изгражда държавна верига от бензиностанции. Това е моя идея от 4-5 години, с която влязох в парламента. Това иначе е хубава идея, която ние подкрепяме", коментира Марешки.

"Няма нужда държавата да прави много лъскави бензиностанции, няма нужда да са инвестирани милиарди в тях. По-скромничко, с минимални разходи, за да може цената да бъде конкурентна", смята той.

"Ако държавата иска да успее, трябва да копира моя бизнеспроект. Няма друг шанс. Ако го изкриви, ще бъде пълен провал. Считам, че с 50, максимум 100 бензиностанции, държавата може да постигне ефекта, който очаква", категоричен е лидерът на "Воля".

Вижте във видеото целия разговор с Веселин Марешки.