Виолета Комитова: Абсурдното е, че научихме, че се строи незаконно в отсечка на АМ "Хемус" от един горски служител

„Хемус“ е разделена на 9 отсечки. Строят се само 1, 2, и 3. Тези от Плевен до Велико Търново - 4, 5 и 6 тепърва трябва да минат през процедури за отчуждение“, каза Комитова

Реклама

Част от трасето на АМ „Хемус“ тепърва предстои да бъде отчуждено, за да може да започне строителство, докато друга дори не се знае откъде ще мине. Това стана ясно от гостуването на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в „120 минути“.

„Хемус“ е разделена на 9 отсечки. Строят се само 1, 2, и 3. Тези от Плевен до Велико Търново - 4, 5 и 6 тепърва трябва да минат през процедури за отчуждение“, каза Комитова.

По думите ѝ МРРБ е ускорила процедурата с надеждата от началото на следваща година да започне строеж и в отсечки 4, 5 и 6.

„Абсурдното е, че научихме, че се строи незаконно в отсечка 4 от един горски служител. Там се строи в неотчуждени имоти, но гражданите не реагират, а реагира един шеф на горско стопанство, защото бяха изхвърлени големи количества земни маси и беше унищожена една гора“, каза Комитова.

По думите ѝ от МРРБ трябвало да облетят мястото с дрон, защото до там няма път, по който да мине автомобил или джип.

Последни

Реклама