За предаването

Реклама

Любимата документална травъл поредица „Без багаж“ се завръща с нов сезон по bTV. Зрителите отново ще могат да отскачат до едни от най-екзотичните места в целия свят – всяка неделя от 14:30 ч.

За 17 поредна година „Без багаж“ ще отведе любознателните и жадни за пътешествия зрители до безброй непознати кътчета на планетата и ще ги запознае с култури на далечни народи от цял свят.

През новия сезон те ще се срещнат с един от най-могъщите шамани на народа сиона в Амазонската джунгла, ще се гмурнат в океана, за да видят подводния свят на островите на Фиджи, ще навлязат дълбоко в дъждовните гори на Мадагаскар, за да се запознаят отблизо с очарователните лемури…

Екипът на „Без багаж“ ще обиколи Сейшелските острови, за да разкаже за непознатата им дива природа и за нови проекти за опазване на застрашени видове. От комфорта на своя дом зрителите ще навлязат дълбоко в саваната на Кения, за да видят как човек може да бъде в полза на дивите животни, и ще станат свидетели на невероятни картини от добив на злато и скъпоценни камъни в отдалечени кътчета на Мадагаскар.

„Без багаж“ започва като оригинален формат през 2006 г. Тогава проектът е своеобразно риалити за пътешествия и игра, която изпраща над 400 зрители по света. Още с първите си епизоди поредицата става любима на зрителите от всички възрасти. Има реализирани сезони в десетки страни от Африка, Азия, Европа, Латинска Америка и острови, разпилени из всички океани на планетата. Сериите са интригуващи, истински забавни и същевременно образователни, разказващи за непознати кътчета от планетата, култури на далечни народи, природа и див живот, история и легенди, приключения, романтични и луксозни пътешествия.