Бригадир Калин Евтимов: Стимулираше ни добрата кауза на „Бригада Нов дом“, в името на която се трудим

Реклама

Калин Евтимов е познат на зрителите на bTV като един от най-запомнящите се участници във "Фермата 8: Мостът на времето". Той повежда чисто новата бригада в пролетния сезон на "Бригада Нов дом". Вижте какво разкри главен бригадир Калин Евтимов за предаването в последния брой на в-к „Всичко за семейството“.

"Предложението дойде от продуцентите от "Междинна станция", които изпълняват проекта - разказва Калин пред "Всичко за семейството". - Предполагам, че се дължи на участието ми във "Фермата". Гледали сме със семейството ми "Бригада Нов дом", то е с най-добрата кауза в ефира. Запознат съм в детайли, така че не ми беше проблем да се включа веднага."

И той като много други зрители си мислел, че ремонтите не се правят за 5 дни, както се твърди в предаването. Но се оказало истина и било голямо предизвикателство и за него, и за бригадата му. Всички влагали изключително много, целият екип зад камерата помагал кой с каквото може. "Разбира се, винаги се появяват и трудности. Но при добра организация успяваме да се справим. Стимулираше ни добрата кауза, в името на която се трудим", обяснява бригадирът.

"Мария Силвестър изключително много се влагаше в цялата работа. Често имаше екстремни ситуации, при които трябваше да се организират доставки на материали, да се осигурят доброволци. Тя се справи много добре. Знаехме, че винаги можем да разчитаме на нея", оценява бригадирът.

В този сезон в ремонтите се включили да помагат най-различни хора, имало дори деца. Участвали фондации и неправителствени организации. Помагали и техни приятели. Калин е благодарен, че всички били отдадени на каузата и изпълнявали с желание всяка задача. Защото наистина е тежко, нямало лек работен ден.

Това е реална бригада, не е сформирана за предаването. "Ние се занимаваме със строително-монтажни работи и вътрешни ремонти от години. С всички, които участват в проекта, дори в момента работим заедно. Това е добре, защото беше максимално естествено. Както минава денят ни по принцип, така беше и на снимките - с шегите, мини конфликтите, напрежението", обяснява той.

Виновникът Калин да участва във "Фермата" е съпругата му. Той често споделял, че иска да изживее това приключение. Подавал си два пъти документите, но дори за кастинг не го викали. Попълнил формата буквално в последния ден вечерта по нейно настояване. "Това беше преживяване, което няма да забравя. Доволен съм, че стигнах до финалната права, излязох 2-3 дни преди края. Тази изолация и срещата с хората, с които бях вътре, няма как да го изпиташ в реалния живот. Средата е изкуствено създадена, но всичко се случва реално. Най-важните ми уроци са, че винаги можеш да извадиш още малко сили от себе си, трябва да се бориш до края. Успях да намери и приятели, които до днес са ми близки. Някак си обстановката вътре, изолацията, ти дават шанс много по-бързо да опознаеш хората", споделя той.

"Участието ми в "Бригада Нов дом" няма как да ме остави безразличен. Когато се срещнеш с хората, на които помагаш, когато се запознаеш с техните истории, малко или много се поставяш на тяхно място. В крайна сметка пренареждаш приоритетите си, замислиш се кое е най-важно. В забързания начин на живот отделяме все по-малко време на семейството, на приятелите. Съсредоточени сме върху други неща. Предаването ми даде възможност да разбера, че не са чак толкова важни", категоричен е Калин.

Цялото интервю с Калин Евтимов прочетете в новия брой на в. „Всичко за семейството“.

Последни

Реклама