Калин Евтимов от „Бригада Нов дом“: Усмивките и сълзите, които видяхме, за нас са най-голямото удовлетворение

Калин Евтимов е начело на обновената „Бригада Нов дом“, която стартира на 24 февруари. Зрителите на bTV ще могат да проследят сложните ремонти, които бригадата реализира, всяка събота от 20:00 ч. След снимките на предаването Калин Евтимов сподели пред „България Днес“ любопитни истории от обектите. Част от тях вижте тук:

Реклама

Включвате се за първи път в "Бригада нов дом" с вашите момчета, г-н Евтимов. Какво беше усещането?

Изключително голямо предизвикателство за мен и цялата бригада е новото ни начинание. Това е моята работа и в живия живот, но в предаването е доста различно. Сроковете за изпълнение са кратки, но ние наистина даваме всичко от себе си да помагаме на хора в нужда. Каузата на това чудесно предаване най-много ни привлече с момчетата и нямаше как да не запретнем ръкави.

В процеса на работа има много напрежение, защото сме притиснати както от времето за изпълнение, така и от атмосферните условия. Ремонтите са извършвани през есенно-зимния период. Имаше моменти, в които беше много студено и бяхме изправени пред проблеми с материали и логистика. Трябваше ни много добра организация и тя се случи благодарение на това, че екипът се раздаде на макс.

Разкажете за някои от проектите, по които работихте.

В този сезон имаше много мащабни проекти. Не знам дали щяхме да се захванем с тях в реалния живот, защото някои от тях бяха много трудно осъществими и на трудни места. Имахме проекти, в които изобщо нямаше бани и трябваше да изградим изцяло нови помещения с ВиК. За първи сезон участваме в предаването и това ни даде много сериозна мотивация да се справим. И го направихме!

С какви трудности се справихте?

Имаше моменти, в които сме работили по 17 часа, защото времето ни притискаше. По-малко бяха дните с нормален работен ден. Но когато знаеш, че на петия ден идва семейството, не ти остава нищо друго, освен да работиш здраво и неуморно. Ползвахме печки и влагоуловители в екстремни условия. Идеи и импровизации ни идваха на момента, за да се справим.

Запазихте ли отношения със семействата и след ремонтите?

Да, всички хора, на които успяхме да помогнем, ни пишат и пращат снимки. Някои от тях ни приемат за изключително близки и съм убеден, че вратите им са отворени по всяко време за нас. Имаме много покани за лятото за гостуване. Изключително съм удовлетворен от това, което свършихме. Имам само положителни емоции. Умората от снимките, които бяха много динамични, я усетихме чак накрая, когато приключихме. За първи път в живота ми се случи да почивам един месец след това. Усмивките и сълзите, които видяхме по лицата на хората, на които помогнахме, за нас бяха най-голямото удовлетворение. Много щастлив съм, че успях да бъда част от този сезон.

 

Какво не знаем за вашата бригада?

Аз и колегата ми Симеон сме създатели на строителната бригада. И в реалния живот всички, които са снимани, целогодишно се занимаваме с дизайнерски проекти и вътрешни ремонти. Работата ни е много прецизна. Бригадата ни се състои от 6 човека, които участваме в предаването. Всеки е силен в своята област, като се стараем всеки да бъде комплексен и да може да върши най-различни строително-ремонтни дейности. От 6 години живея извън София, въпреки че съм роден в столицата. Това е от решенията, за които съм много щастлив и е едно от най-добрите. Това ми позволява да практикувам любимите си хобита - да ходя на риболов. Баща ми ме запали по него, той също е в бригадата. Участието в предаването ми показа, че времето е най-ценното нещо, с което разполагаме. Затова гледам свободното време да прекарвам с хора, които обичам.

Цялото интервю прочетете тук.

Последни

Реклама