Мария Силвестър за ролята си в „Алфа“ и старта на обновената „Бригада Нов дом“

Мария Силвестър ще блесне в два топ проекта от новия пролетен сезон на bTV. Това са криминалният сериал „Алфа“, който стартира на 25 февруари от 20 часа и завръщането на „Бригада Нов дом“ на 24 февруари, с изцяло нова бригада

Реклама

Мария гостува в подкаста „Кое от двете“ на „24 часа“, за да разкаже повече истории зад кулисите на двете предавания. Вижте част от интервюто й тук:

Виждали сме те в различни амплоа, но скоро зрителите на bTV ще те гледат в ролята на психоложка. Трудно ли влезе в тази роля? Кои бяха най-големите предизвикателства?

Трябва да призная, че се притеснявах да приема това предизвикателство, защото не съм актриса, не съм завършвала НАТФИЗ и имам притеснения в това отношение. Независимо, че имам доста опит зад камера – не е същото. Освен това съм заобиколена от истински страхотни актьори и много се притеснявах в началото. Казах си: „Добре де, изпитвам известен страх, имам нужда да разнообразя нещо в живота си и да изляза извън зоната си на комфорт, най-вероятно трябва да кажа „Да“. Доверих се много на екипа, който снима. Режисьор е Димитър Коцев – Шошо, Александър Станишев е оператор. Това беше достатъчно да приема предизвикателството и смея да кажа, че се с този сериал се вкарах в интересен филм. 

Какво е да си партнираш със Стефан Вълдобрев?

Има много интересна интрига в образите ни. Аз си партнирам най-вече със Стефан Вълдобрев и Петър Антонов – в особен триъгълник сме, но няма да издавам повече. Това, че се притеснявах, изчезна напълно в момента, в който започнах да си партнирам с тях двамата. Аз бях много откровена, обикновено съм такава, и им казах: „Умирам от страх, какво правим?!“. Те ми отговориха „А, бе, я се отпусни.“ Правихме репетиции с текста – с това наистина имам проблем. Свикнала да импровизирам и не разчитам много на сценарий. За мен той е скеле, на което аз стъпвам и оттам нататък развивам други неща. Вече 20 години работя това нещо и знам, че се справям повече чрез импровизация.

Как се подготви за ролята?

Гледах доста и четох доста. Аз така или иначе чета доста по тематиката – мен ме интересуват неща, свързани с психологията, психотерапията, всичко, свързано с човешката психика. Животът ми ме е завел натам още в началото, когато започвах да снимам в телевизията и правех кратки видеа по улицата с „невидимите“ хора. На мен те са ми обект на внимание. Така или иначе тази комуникация между нас се е случила - още тогава съм развила шесто чувство по отношение на психологията. Не ми беше много трудно в интерес на истината. Обичам да гледам криминални филми, чета такива романи.

 

Зрителите ще те гледат и в новия сезон на „Бригада нов дом“. Има ли история, която ти е оставила някакъв отпечатък?

Всички истории са ми оставили някакъв отпечатък. Не мога да ви кажа, че една конкретна е по-важна от всички останали. Особено сега, в последния сезон имаме семейства с деца с физически проблеми. Имам много силна привързаност към тях, те ми бяха много специални. С тях по-трудно се общува, съответно връзката е много по-силна и да, имам един лек сантимент към това. Но всички истории заслужават внимание. Всеки един от героите в „Бригада Нов дом“, независимо от кой сезон, заслужава адмирации. Понякога ние си мислим, че правим добро на тях, а в същото време те ни дават много по-голям урок за това как да бъдем силни.

 

Цялото интервю с Мария Силвестър може да гледате тук.

Последни

Реклама