bTV Репортерите: Магазин за помощи

Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева стоят в основата на най-мащабната схема за източване на социални помощи, правена някога на Острова

bTV Репортерите: Магазин за помощи

Реклама

През последните месеци петима българи, живеещи в Англия, привлякоха силно вниманието към себе си. Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева стоят в основата на най-мащабната схема за източване на социални помощи, правена някога на Острова.

Според Кралската прокуратура групата е действала от 2016 ддо 2021 г. През този период те са успели да усвоят 54 милиона паунда. Нашият екип мина през Лондон, Пловдив, Стара Загора и стигна до квартал „Надежда“ в Сливен, за да ви разкаже как петимата успяват да превърнат Великобритания в магазин за помощи.

От чистачка и строител до милионери. Пътят до парите за Галина, Гюнеш, Стоян, Цветка и Патриция се оказва сравнително кратък, но и незаконен. Милионите се трупат благодарение на стройна организация и фалшифициране на документи, с които над 6000 българи в продължение на години взимат от Великобритания социалната помощ юнивърсъл кредит.