Аня Пенчева и Стефан Данаилов - в любовен тандем в "Aктрисата"

Големият актьор се завърна на сцената след дълга пауза

Аня Пенчева и Стефан Данаилов - в любовен тандем в "Aктрисата"

Реклама

Големият Стефан Данаилов се завърна на театралната сцена в дългоочакваната премиера на постановката "Актрисата". Примата Аня Пенчева е в главната роля на актрисата Лилия Мартин, която изиграва последния си спектакъл на сцена и се сбогува с почитателите си. Около това решение на героинята в гримьорната ѝ се завихрят шеметни ситуации, предизвикани от вихрения ѝ живот на сцената и извън нея.

В ролята на агента на звездата е Ненчо Илчев. "Много ми беше мило, защото се върнах 25 години назад и с такова голямо удоволствие бях студент и отново репетирах с моя любим учител!", разказа той.

Продуцентът Кирил Кирилов е събрал блестящ актьорски състав: "Зрителите са много впечатлени и от Аня, и от Стефан, и от всички колеги. Аз толкова хора не съм виждал след спектакъл да чакат и наистина има всенародна любов."

Актьорът Кирил Ефремов влиза в ролята на бившия по-млад съпруг на примата: "Това е шанс и късмет, който не се пада всеки ден - да работиш със Стефан Данаилов и с Аня Пенчева в Народния театър е прекрасно изживяване."

С тази пиеса звездата на Народния Аня Пенчева изкушава Стефан Данаилов да се завърне на сцената. Актрисата признава, че работата с големия актьор е много лесна, още повече, че освен артист и постановчик, той е и ментор и приятел: "Последните две години бяха най-щастливите за мен в професионално отношение, защото срещнах продуцента Кирил Кирилов и мисля, че моето време започва сега и всички хубави неща ми предстоят. Така че не ми минава въобще през мисълта да се отказвам, както моята героиня."

Стефан Данаилов разказа, че в момента работи много и се чувства по-добре. Щастлив е от факта, че за премиерата са дошли негови студенти и колеги, както и доста политици.
"На мен ми беше драго, че всички тези хора дойдоха да ме гледат. И тъй като по-голямата част от тях знаят моята съдба, затова и любопиството беше много голямо. Все пак пет години не са ме виждали на сцена", сподели легендата на българските театър и кино.

На въпрос кое е по-страшно – да чуеш лоша диагноза или да трябва да изиграеш последното си представление пред публика, Стефан Данаилов призна, че най-страшното за един актьор е, когато трябва да играе за последно заради заболяване: "Знам какво е да дойде един момент, в който трябва да напуснеш сцената в пълния си разум, в пълното си съзнание. За актьорите най-тежкият момент е, когато трябва да напуснат сцената."

Освен предстоящите представления на "Актрисата" в цялата страна, скоро Стефан Данаилов ще снима и сцена в новия филм на Николай Илиев: "Така че ще видя и камера и тази година ще се окаже една много добра година за мен както творец. Пък и като човек. Това ми дава енергия и право да мечтая."

Под бурните аплодисменти на публиката Аня Пенчева показа на публиката и внучето си Александър – син на Петя Дикова и Илиян Любомиров.