Ексклузивна среща с Роб Халфорд

Вижте я във видеото

Реклама

На 25 август 1951г., в малкото английско градче Уолсол, се ражда Робърт Джон Артър Халфорд. Само 20 години по-късно това момче ще покори световната сцена и ще се превърне в Бог на метъл музиката.

След 50 години, посветени на хеви метъла, Роб Халфорд е име, известно на всички. Не всеки обаче знае каква е личната история на певеца. Точно това кара музиканта да напише своята първа биография, която съвсем логично се казва "Изповед".

"На първо място – аз имах прекрасен, благословен живот, изпълнен с много възможности през годините. Повечето хора в света на изкуството – музиканти, актьори, скулптори, всъщност всички, живеем един красив живот, разделен на отделни глави. В света на рокенрола обаче понякога не е точно така. Не искам да кажа, че няма нищо общо, но моята история е доста необикновена, уникална. Въпреки моите почти 70 обиколки около Слънцето, почувствах, че именно сега е моментът за тази автобиография. Имах предложение да напиша такава книга още преди 30 години, но тогава си казах "Все още трябва да пропътувам доста километри по хеви метъл магистралата. Затова точно сега е моментът да споделя моя живот пред света, пред феновете. И да покажа каква е същността на "Богът на метъла", казва Роб Халфорд.

Втората част от интервюто с него гледайте на 6 февруари в COOLt.