Големите отличници, най-зле облечените и ролята на АI на "Met Gala 2024"

Ежегодният бал на Музея на изкуствата или така наречената "Met Gala" води своето начало от 1948 година, когато се провежда за първи път, за да насърчи висшето общество в Ню Йорк да дари средства на новооткрития институт за костюми към "Метрополитън"

Големите отличници, най-зле облечените  и ролята на АI на "Met Gala 2024"

Реклама

Ежегодният бал на Музея на изкуствата или така наречената "Met Gala" води своето начало от 1948 година, когато се провежда за първи път, за да насърчи висшето общество в Ню Йорк да дари средства на новооткрития институт за костюми към "Метрополитън". Билетите за събитието тогава струват символичните 50 долара, а през първите 20 години то се провежда на различни локации в Ню Йорк. Днес Музеят на изкуствата е негов постоянен дом като всеки първи понеделник на месец май се събират най-големите звезди на музиката, киното и модата, за да разгърнат до край въображението си с помощта на своите тоалети. Всяка година "Met Gala" има своя тема, свързана с годишната изложба в института по костюми. Дрескодът за 2024 година е "Градината на времето", а тазгодишната изложба носи името "Спящи красавици. Събуждане на времето" и използва технологии, които активират петте сетива на посетители с помощта на изкуствен интелект, компютърно генерирани изображения, рентгенови лъчи, видео анимация, светлинна проекция и звукови пейзажи.

Кои бяха най-облечените звезди на зеления килим на "Met Gala"? Кои се показаха като твърде скучни въпреки традиционно шантавата тема? И кои бяха големите отсъстващи, които изкуственият интелект реши да заведе на бал? Всичко това ще ни разкаже стилистът Десислава Кехайова.