Графа представи видеото към колаборацията си с легендарния хор "Мистерията на българските гласове"

И какви подаръци ще получат звездите на 95-ата церемония по връчването на наградите "Оскар"?

Реклама

Вчера беше премиерата на дългоочаквания нов албум на Майли Сайръс, озаглавен "Endless Summer Vacation". Неговата история започна с излизането на сингъла "Flowers" през януари, който окупира върховете на всички световни класации. Вчера чухме още 11 от новите парчета на Майли, а албумът беше представен и с поредното издание на "Backyard Sessions" на Майли в колаборация в Дисни, където певицата представи както част от новите си песни, така и някои от най-големите си хитове през годините със специални изпълнения на живо.

Тази седмица Графа представи видеото към колаборацията си с легендарния хор "Мистерията на българските гласове". Това е поредният сингъл от предстоящия му нов албум, чиято премиера очакваме съвсем скоро. Клипът на "Вековна гора" е създаден с помощта на изкуствен интелект, а направата му отнема повече от два месеца на целия екип, който използва общо 10 различни вида софтуер, за да предаде алтернативна вселена, в която се срещат традицията и бъдещето. Образите на Графа и "Мистерията на българските гласове" също са генерирани от изкуствения интелект.

За финал обръщаме поглед към голямото събитие от света на киното, което предстои утре вечер - 95-ата церемония по връчването на наградите "Оскар". От 2002-ра насам всички номинирани за престижните статуетки получават подаръчни комплекти от Академията, чиято стойност надхвърля 100 хиляди долара. Тази година сред луксозните подаръци са ваучер за пластични операции за 40 хиляди долара, екскурзия до имение в Канада на същата стойност, както и три нощувки на малък остров в Италия, оценени на 9 хиляди долара. Разбира се, има и далеч по-скромни подаръци, като кутия с енергийни барчета и специална марка японски млечен хляб.