Какви са спомените на Виктория, Йоанна Драгнева и DJ Dian Solo от "Евровизия"?

В следващите минути ще продължим да си говорим за "Евровизия"

Реклама

В следващите минути ще продължим да си говорим за "Евровизия" с няколко имена, които вече са имали възможността да изпитат емоцията на голямата сцена на песенния конкурс, представяйки България там.

След 14 участия на България на "Евровизия", бихме могли да кажем, че европейската публика е имала възможността да се наслади на цялата палитра от стилове, жанрове и изпълнители на българската музикална сцена - от експлозивната Софи Маринова и нейната "Любов без граници" до човекът глас Красимир Аврамов.

Има няколко български участия на песенния конкурс обаче, които са ни карали истински да се гордеем с нашите представители, независимо от крайния резултат. Такова беше това на Deep Zone Project през 2008-а в Белград, които въпреки че не отведоха България на финал, успяха да останат в историята с тяхната "DJ, Take Me Away", която се превърна в един от най-емблематичните денс хитове на конкурса.

Само преди година пък едно момиче трогна цяла Европа с емоционалното си изпълнение - Виктория, която остана на крачка от топ 10 на финала в Ротердам през 2021-ва с "Growing Up Is Getting Old".

Какви са спомените на Виктория, Йоанна Драгнева и DJ Dian Solo от "Евровизия" и какви са техните очаквания за големия финал тази вечер, чуйте сега.