Маргарита Хранова посвети песен на мъжа си

"Когато" е романтична песен, написана от Камен Николов и Георги Василев

Реклама

Преди две седмици след репортаж на bTV стана ясно, че голямата ни певица Маргарита Хранова няма да получи награда за заслуги към нацията, която се дава от държавата. Идеята на отличието е да осигури старините на десетките изпълнители, актьори, творци и спортисти, които получават малки пенсии или изобщо нямат такива.

Маргарита Хранова е вече повече от 50 години на сцена. Тя се пенсионира преди три години с 352 лева на месец. Тогава Съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда за особени заслуги към държавата.

Тя разбра, че не е одобрена за наградата от репортажа на bTV и репортера Теодора Трифонова.

"Аз отдавна кандидатствах, но не бях получила отговор. Разбрах едва сега, че не съм одобрена за тази награда. Тук не става дума за парите, а за отношението, уважението към хората на изкуството", каза Маргарита Хранова в предаването "COOL..T".

Въпреки огорчението, Хранова не спира да прави музика и на 67 години. Тя представи най-новата си песен и видеоклип - "Когато". Композитор на песента е Камен Николов, а текстът е дело на Георги Василев.

"Когато" е посветена на нейния съпруг, с когото са заедно 45 години. Двамата работят заедно дълги години и работата им прераства в любов. За снимките на видеоклипа Маргарита Хранова разказа, че са станали много рано сутринта в 5 ч., и то след концерт във Варна. Екипът гонел изгрева.