Най-доброто от "COOL...T" (2 част) - 23.05.2020 г.

Той прекрачва прага на модна агенция за първи път едва 17-годишен. Уж на шега прави няколко снимки в студио на семеен приятел, които агенциите веднага харесват

Реклама

Той прекрачва прага на модна агенция за първи път едва 17-годишен. Уж на шега прави няколко снимки в студио на семеен приятел, които агенциите веднага харесват. Много скоро след това заминава на първото си международно приключение, а именно в Южна Африка. След петте месеца работа като модел в Кейп Таун получава покана за Китай. На азиатския пазар Петър Стойчев работи вече 10 години.

"Ежедневието в повечето градове в Китай е обикаляне по кастинги, в по-голямата част от деня и когато бъдеш избран - снимаш. Като снимките там могат да бъдат доста сериозно предизвикателство, снимат се много бройки, колекциите са много големи, там държат да се снима всичко, всяка една бройка, не просто да се покажат някои основни елементи на колекцията, ами да се снима абсолютно всичко. За това снимките са доста еднотипни, дори скучни понякога. Самото качество понякога не е най-доброто, тъй като се обличаш бързо, правиш някои основни пози, за да се покажат дрехите и така минава работния ден. Може да снимаш до 6-7 до 10 часа на ден и да направиш десетки и над 100 преобличания. Хората имат грешна представа за моделството като цяло. Много е шикозно и изглежда готино, но това е когато си в Милано, Париж, Лондон. Някои от модните столици. В Китай е просто работа.", разказа Петър.