Най-доброто от "COOL...T": Диляна Попова за красотата, кариерата и семейството

"Останалото е пепел" - това е името на историческия филм, посветен на българския финансист, дипломат и политик Атанас Буров

Реклама

"Останалото е пепел" - това е името на историческия филм, посветен на българския финансист, дипломат и политик Атанас Буров. В ролята на самия Буров ще влезе актьорът Асен Блатечки, а другите две главни роли ще бъдат изиграни от половинката му в живота - моделът и актриса Диляна Попова и от американския актьор Нейтън Купър. Премиерата на филма е през февруари.

"Потопих се в истинското кино. Екипът беше страхотен, костюмите са автентични и наистина се пренасяш в друго време. За мен това е най-ценното в киното, че можеш да се поставяш в ролята на различни характери и това те обогатява по някакъв начин", разказва за филма Попова.

Кариерата ѝ започва като модел, много бързо заминава в чужбина и става един от най-добрите български модели, работещи извън страната. Днес Диляна Попова признава, че вече има лукса да избира ангажиментите си. Тя е един от малкото родни модели, който доказва качествата си като актриса без да е завършила НАТФИЗ.

През годините се снима във филмите "Love.net", "Завръщане", "Още една мечта", "Революция Z" и други. Но признава, че често гледат на нея с пренебрежение, именно защото няма диплома за актриса.

"Сериалите на bTV ми дадоха стимул и самочувствие и смятам, че докато ме търсят и ме канят за дадени роли, значи това е техен избор. Не мога да накарам някой на сила да ме вземе. Ако режисьорите и продуцентите смятат, че съм подходяща за някоя роля, разбира се, че ще я взема."

Попова споделя още, че за ролята си във филма за Буров, половинката й - актьорът Асен Блатечки, много й е помагал, но и често я е критикувал.

"Аз търпя на критика и честно казано обичам да ми казва тези неща, защото смятам, че тя е градивна. Дори по време на филма имахме моменти, в които се карахме и той ми казва: "Ето ти тук си прецака всичко, защото направи това". Аз отвръщам:"Защо ми го казваш сега, вече го заснехме"...Естествено, съвсем нормално е, но успяваме да разделяме професионалното от личното и не се сърдим. Това е една друга линия от нашите отношения", разказва Диляна.