Най-доброто от COOL...T: В актьорската школа на Албена Михова

И още: Владимир Стоянов - рицарят на Верди

Реклама

На осем или осемнадесет - възрастта няма значение. Всяко дете, което се вълнува от актьорско майсторство, е добре дошло в школата на една от най-обичаните ни актриси. И, може би не знаете, но освен актриса, Албена Михова има диплома за учителка в детска градина. Но не е строга като тях.

"Родителите ми бяха актьори, аз живеех в театъра, гледах отстрани - зад кулиси, актьори са си играли с мене, дуелирала съм се със някакви саби, баща ми играеше във Варненския театър "Честна мускетарска". После майка ми беше в кукления театър актриса, там знаех всички песнички на майка ми, всички пиеси. И явно това, което съм видяла, съм го погълнала", разказа тя.

Въпреки че хората я познават като комедийна актриса, днес Албена Михова мечтае да изиграе драматична роля: "Нямам конкретна роля, но искам да изиграя нещо в моята възраст дори. Аз играя много вещици, баби, лелки, а пък млада жена не съм играла, майка не съм, Жулиета - абсурд. Аз не съм такъв тип актриса, въпреки че мога да изиграя дойката много добре. Играла съм Крокодилката в "Суматоха" на Мариус Куркински в нашия театър и там имах сериозно отношение към монолога, той е хумористичен, но аз го казах много силно драматично, измислих си някои неща и даже Мариус си спомням, че се просълзи. Това е единственото сериозно нещо, което съм изиграла и с кеф го изиграх, много силно. Уцелили са ме за тази роля."

Оперният певец Владимир Стоянов е известен с изпълненията си на Верди и е отличен с най-ценната награда - титлата "Рицар на Верди"

"Клубът на 27-те" награждава певеца. Те са най-върлите почитатели на големия италиански композитор Джузепе Верди.

"Това са 27-те члена на тази група, колкото са и на брой оперите на Верди. Всеки един от тях носи освен собственото си име и името на една от оперите на му. И връчват тази титла. Оказа се, че мен са ме наблюдавали от много години. Харесал съм им и ми дадоха тази титла, която е изключително голяма чест за нас - певците", разказва Владимир Стоянов.

Той смята, че това е награда, която тежи. Защото го задължава да защитава по най-добрия начин името на своя музикален покровител. И споделя за рицарите, които сам е срещал през живота си.