Никол Къркланд за Принс: Той обичаше усамотението

Показваше от себе си точно толкова, колкото искаше другите да знаят за него, допълва тя

Реклама

За нея няма забранени движения. Казва, че танцът е начин да изрази себе си, защото не умее да го прави с думи. Танцува от 2-годишно бебе, а на 20 вече е топ хореограф в Лос Анджелис. Гордее се не само с плеядата от звезди, с които е работила, но и с едни от най-добрите ученици, които попиват всяко нейно движение.

Никол Къркланд помни и до днес случката, която реално поставя началото на кариерата ѝ в шоубизнеса преди почти 10 години. А именно срещата ѝ с поп звездата Принс.

"Първото голямо нещо, което ми се случи, беше, когато се преместих в Ел Ей. Бях там вече около 9-10 месеца и работих с Принс. Това беше първият ми голям ангажимент като хореограф и то с жива легенда. Тогава си казах: Може пък да ми потръгне. Това, което се случи беше следното: асистентът на Принс харесва едно момиче, тя също е артист и танцува. И ѝ казва: "Хей, Принс те харесва и иска да танцуваш в новия му сингъл, намери си любимия ти хореограф, измислете си хореография и искам да танцувате във видеото". И така се случи, че се познавахме с нея и тя ме помоли да ѝ помогна. Още същата вечер отидохме в залата и за 45 минути направихме хореографията. На следващия ден ми звънна по телефона и каза: хей, Принс не само ще вземе мен за видеото, но иска ти да си хореограф на клипа и така се случи. Спомням си, че плаках от щастие, защото не бях правила нещо подобно. В света на танците първо си танцьор години наред, а след това хореограф. А това, което ми се случи, беше нереално", разказва тя.

Никол нарича Принс мистериозен. Казва, че колкото и дълго да са работили заедно, колкото и добре да си е мислела, че го познава, продължава да чувства, че не е видяла и разбрала почти нищо от него.

Последният видеоклип, по чиято хореография работи Никол Къркланд, е на хитовия латино изпълнител Деди Янки. Но в портфолиото й са звезди като Никол Шерцингер, Гуен Стефани и Иги Азалия. Никол беше в София за специален уъркшоп с танцьори, дошли от цяла България. Тя е спец в актуалните напоследък танци на високи токчета и хип-хоп. Казва, че, за да танцуваш, няма значение какъв си, колко тежиш и как изглеждаш. Важното е да го можеш.