Парижкият музей на восъчните фигури премахна статуята на Владимир Путин

Италианската рок група Монескин съобщиха, че отлагат голяма част от датите от своето европейско турне заради напрежението в Украйна

Реклама

В изявление италианската рок група Монескин съобщиха, че отлагат голяма част от датите от своето европейско турне заради напрежението в Украйна. На 7 март те трябваше да излязат пред публиката в Киев, а на 9 и 11 март - в Москва и Санкт Петербург. Отменени са и още няколко концерта на групата в Естония, Латвия и Италия.

Парижкият музей на восъчните фигури премахна статуята на Владимир Путин. Създаденото през 2000 година восъчно копие на руския президент, което преди няколко дни беше повредено от посетители, е преместено в склад, а от музея обмислят на негово място да инсталират статуя на украинския президент Володимир Зеленски.

Фронтменът на "Twisted Sister" Дий Снайдър заяви, че стои зад украинския народ и се радва, че "We're Not Gonna Take It" е техният "боен вик". Оказа се дори, че дядото на вокалиста, който открито критикува руския президент Владимир Путин, също е бил украинец.