По пътя на оздравяването: Фитнес срещу Анорексията

Вижте историята на Диана, която се бори с анорексията в залата

Реклама

На 14 години Диана тежи почти 60 килограма. Като не едно и две момичета на тези години си мисли, че е дебела и трябва да отслабне. Спира да се храни и единственото, което хапва, е една ябълка на ден.

"Не харесвах тялото си, не харесвах начина, по който изглеждам и реших, че ако имам воля, ще успея да се справя. И го направих да. Почваш да ядеш по една ябълка или нещо друго, нещо малко, тотално ограничаваш храната. Една ябълка, половин вафла, нещо такова и винаги е само това, ако си си казал за деня са едни солети и нищо повече, не може дори още една солетка допълнително, защото тя е твоят провал.", разказва момичето.

И докато започва постепенно да отслабва, Диана се радва на одобрителните погледи на своите приятелки. Всички те забелязват промяната и това й дава стимул да продължава. Въпреки, че не се чувства добре и често й става лошо, Диана продължава да не яде. Докато не стига критичните 31 килограма.

Решена да промени живота си, Диана вижда случайно по телевизията своя бъдещ фитнес инструктор Милен, който говори в предаване за здравословния начин на живот и решава да се свърже с него.

Три пъти в седмицата по час-час и половина Милен и Диана тренират заедно. За почти 6 месеца Диана успява да качи малко над 10 килограма. Най-щастливите 10 кг в живота й.