Роб Халфорд: Продължаваме бавно, но сигурно да сглобяваме частите за нов албум

Втора част на ексклузивното интервю с фронтмена на легендарните "Джудас Прийст"

Роб Халфорд: Продължаваме бавно, но сигурно да сглобяваме частите за нов албум

Реклама

След 50-годишна кариера е трудно да отсееш най-емоционалните моменти, въпреки това Роб Халфорд, споделя че първите стъпки се помнят завинаги. Всичко започнало, когато пощальонът почукал на вратата му и му връчил копие от първия албум на "Джудас Прийст" - „Рока-рола“.

"Спомням си, че реакцията ми беше „Божее, направих албум!“. След това и първите ни пътувания извън Англия. Пътувахме с ферибот до Дания, Германия и Франция. Разбира се и първите турнета в Щатите и всички тези места, за които само си мечтал някога. Тези неща винаги остават скъп спомен. Както и някои от големите фестивали, например фестивалът „Рединг“ – там присъстваха журналисти от цял свят, които по това време така да се каже разпространиха проповедта на "Джудас Прийст". Няма да забравя и концертите, които направихме през 70-е с Лед Цепелин, пътуванията ни до Япония… Има толкова много отделни моменти, които свързват всички тези метъл години. Често се сещаш за тях, особено когато се върнеш по тези места", споделя певецът.

А след тежката година, белязана от пандемията, Богът на метъла няма търпение да се върне отново на сцената. Той казва, че за него винаги водещи са били концертите на живо.