Световноизвестният Наш твори на "София графити батъл 4"

Холандският графити артист рисува в София

Реклама

Той определя стила си като уникално съчетание между реализъм и анимация. Неговите момчета те гледат от стената заплашително, готови да ти покажат на какво са способни, но вглеждайки се в очите им успяваш да видиш доброта, а не злонамереност.

Роденият в Ситард, Холандия, художник Наш вече 30 години обикаля света с изкуството си и се опитва да накара повече хора да го разберат.

"Започнах през 1981 г. като бибой, това означава танцьор на брейк, въртях се на главата си и така нататък. Брейкът е един от елементите на хип-хопа, а хип-хопът се състои от 4 елемента – брейк танци, диджействане, рапиране и графити. Така че когато започнах с брейка, беше естествено и да се занимавам с графити, защото като дете обичах да рисувам. Героите, които правя, са тези бибой, за които говоря - брейкъри. Аз развих моите герои по този образ, но ги направих по-пластични. Много хора ме питат защо изглеждат толкова сърдити, но те не са сърдити, това е поза. Брейкаджиите, когато танцуват в съревнование с друг танцьор, правят тези физиономии, гледат лошо. Така че това правят моите герои – това е техният характер", разказва Наш.

Цялото интервю вижте във видеото.