Виктория Георгиева: Искам песента за "Евровизия" да е нещо много емоционално, което да докосне хората

Дълго чаканата песен ще бъде обявена официално на 7 март

Реклама

От Поли Генова и "Love was a crime", през Кристиян Костов с "Beautiful mess", та до Екуинокс и "Bones". Каква ще е песента, с която тази година България ще се представи на "Евровизия"?

От няколко месеца Виктория Георгиева работи заедно с екипа си по създаването на песента. Тя посещава 3 музикални лагера - във Виена, в Лондон и тук в София. Заедно с различните композитори, текстописци и продуценти успяват да създадат 6 песни, всяка от които направена от различен екип.

"Процесът е: влизаш в едно студио, от сутрин до вечер, затваряш се там и започваш да мислиш. Има си продюсър, който седи на компютъра и прави бийтовете и всичко, има си човек, който измисля мелодии и прави текстовете. Аз като артист се включвам най-вече в мелодия и текст, и доста интересно е да работиш с различни хора", разказва Вики.

Фокус групи от различни по професия и възраст хора ще гласуват за песните и това ще помогне на екипа на Вики да преценят коя е най-подходящата песен за конкурса.

"Според мен няма точна песен. На "Евровизия" може да изпееш абсолютно всичко, защото има всякакви изпълнители, има рок, метъли, дори Софи Маринова е ходила, абсолютно всякакъв жанр има. Искам да е нещо много емоционално, което да докосне хората. Всички песни, които направихме имат точно и ясно послание. Това е идеята на "Евровизия", трябва да отидеш там с послание.

Вики има различна стратегия в надпреварата. Тя е категорична, че няма да чуем от нея типичното евровизионно парче. Колкото важна е песента и нейното послание, толкова важно е и сценичното представяне на изпълнителя. И ако Поли Генова заложи на светещ костюм, Кристиян Костов на мултимедия и дъжд на сцената, то засега знаем, че Вики ще заложи на пет беквокалистки.

"Интересното беше миналата година, т.е. сега преди 1 месец реално си отворих тефтера, той е един планер, в който си пиша 2018 края какви са ми целите за 2019 и аз не си спомням, написах ги и си казах: ще го отворя края на другата година. И го отворих, чета и последното или предпоследното беше да отида на "Евровизия" 2019 година, да ме изберат. Като го прочетох си казах: уау, въобще не си спомнях, много се зарадвах. Явно наистина като си поставиш някакви цели - те се сбъдват. Написала съм си и за тази година много неща, та ще видим."

А дълго чаканата песен ще бъде обявена официално на 7 март. Веднага след "Евровизия" Вики планира да пусне и първия си самостоятелен албум, в който ще влязат всички песни подготвени за конкурса.