Звездите, които дариха за благотворителност през 2020 година

Вижте кои звезди дадоха добър пример през 2020 година

Реклама

Отиващата си година беше тежка за всички, включително и за звездите, много от които останаха без работа. Но за някои, като актьорите о, ситуацията, в която се намира светът, всъщност е призив за действие. Двойката дари 1 милион долара в помощ на хора, пострадали от кризата с COVID-19 и половин милион долара за младежи в риск.

С благотворителността си е известна и друга любима холивудска звезда. В разгара на епидемията от коронавирус актрисата Анджелина Джоли се присъедини към звездите, които направиха значителни дарения. Тя даде 1 млн. долара на организацията “Без гладни деца”, чиято цел е да помага на бедни деца в Америка и по света. Помните и как Джоли дари солидна сума на 6-годишни момчета, които продаваха лимонада в помощ на хуманитарната криза в Йемен. 

През май Матю Макконъхи и съпругата му Камила Алвес Макконъхи пък направиха специална доставка до някои болници в Тексас. Те снабдиха с над 100 000 маски селските райони на щата. Преди това двойката направи дарение и за работниците на първа линия – 80 хиляди предпазни маски в Остин, Тексас и Ню Орлиънс, Луизиана. Тогава Маккхонъхи пусна и много забавно видео в личния си профил в Туитър, с което да насърчи хората да носят предпазни маски. Той демонстрира как може да се направи подобна маска с подръчни материали.

Останалите добри дела вижте във видеото!