За предаването

Реклама

Dancing Stars – една от най-популярните и бляскави шоупрограми в света, тръгва тази пролет в праймтайма на bTV. Предаването е по лиценз на световноизвестния формат на BBC Worldwide – Dancing With the Starts, в което звезди от различни области танцуват заедно с професионалисти.

Водещи на Dancing Stars са Александра Раева и Краси Радков, които с танцова стъпка, много настроение и хумор, ще дирижират събитията в бляскавото шоу. Ръка за ръка Алекс и Краси ще съпреживяват на живо емоциите на участниците и техните партньори в танците, ще разведряват с усмивка натрупаното напрежение по време на елиминационните етапи и ще забавляват зрителите и гостите в публиката от високата сцена на шоуто.  

В шоуто на bTV ще участват 16 известни личности от света на шоубизнеса, културния и обществения живот в България. Те ще се обучават на класически, състезателни и модерни танци от професионални танцьори. Изпълненията на участниците ще се оценяват на живо както от жури, така и от зрителите на bTV чрез sms гласуване. Победителят ще бъде отличен със специална титла.

Dancing With the Stars е създаден през 2004 г. Бързо се разпространява в държави като Австралия, Русия, Бразилия и Китай, както и в много европейски страни. До момента форматът е лицензиран за излъчване в над 30 страни и е абсолютен хит за милиони зрители по света.

В САЩ форматът е носител на две награди „Еми“ за 2006 г. – за режисьорско и операторско майсторство, музика и костюми. Има още четири номинации за „Еми“ – за риалити състезание, артистична режисура и музикална програма. Във Великобритания печели „Златна роза“ за най-добро вариететно шоу за 2007 г., като се състезава с риалити програми от още 12 страни. Печели две награди за най-добро риалити шоу на Tric Awards и две награди на TV Quick/TV Choice за най-добро шоу за таланти. Предаването е номинирано три пъти от BAFTA (Британската академия за театрално и филмово изкуство), а през 2006 г. в Швеция печели престижната награда Kristallen.