Децата на Другата България: Весела Димова. Танц със звездите (2 част)

Животът на талантливата Весела Димова през погледа на журналиста Георги Тошев, оператора Борис Пинтев и режисьора Калояна Климентова

Децата на Другата България: Весела Димова. Танц със звездите (2 част)

Реклама

Весела Димова от малка обича предизвикателствата. Родена в Пазарджик, тя се запалва по танците, когато е само на 6 години. И така - животът й поема в нова посока. Следват състезания, смяна на партньори, нов клуб в друг град, докато стига до националния отбор на България. С тогавашния си партньор Христо Гръчки печели медали и титли на национални и световни шампионати. Следват частни уроци с чуждестранни преподаватели и една неочаквана покана от екипа на телевизионното състезание „Dancing Stars“ във Виетнам.

Без да се замисля много, Весела заминава. „Нямах представа къде отивам и в каква ситуация попадам, но знаех, че няма връщане назад и трябва да докажа на себе си, че ще се справя“, спомня си шампионката по спортни танци. Със здравословна доза усилия, успява да се превърне в звездата на шоуто. Въпреки триумфа в азиатската страна, Весела решава да учи в Европа. Избира Виена. Следва икономика, като паралелно с това работи като преподавател по танци.

След дипломирането си, Веси започва работа в банка, но любовта към танците надделява: „Танците се оказаха наистина любов и се радвам, че не я изоставям. Щастлива съм, че те ми показаха един друг път на развитие. Разбира се, шанс е, че попаднах в телевизията, защото „Dancing Stars“ ме направи популярна и ми позволява днес да избирам проектите си, да пътувам. Така открих йогата, Изтока, един нов път на развитие и поглед навътре към мен самата“.

Какво още се случва в живота на талантливата Весела Димова, вижте във филма на журналиста Георги Тошев, оператора Борис Пинтев и режисьора Калояна Климентова.