Бойко Борисов: Папа Франциск не дойде у нас, за да ни убеди да приемем вълна от мигранти

Борисов нарече цветисто „лъжа, жълта новина, кафява новина, измама, внушение, гадост” твърденията, че посещението на папа Франциск у нас е имало втори план

Бойко Борисов: Папа Франциск не дойде у нас, за да ни убеди да приемем вълна от мигранти

Реклама

Премиерът Бойко Борисов по-скоро има доверие на земеделския си министър Румен Порожанов и не би се разделил с него заради разкритието, че семейството му си е купило преди 15 г. апартамент на значително по-ниска от пазарната цена. Раздяла обаче ще дойде, ако се окаже, че шефът на МЗХ е допуснал нарушения по линия на къщите за гости, финансирани с европари. Това стана ясно от думите на премиера в студиото на „Лице в лице”.

Явно Порожанов е на прицел и всички се съсредоточават върху него, констатира Борисов, като коментира, че програмата всъщност е работила добре и има много действащи къщи за гости, а проблемите са дошли там, където бенефициенти са се възползвали от финансирането, за да си направят собствени вили.

Борисов отново благодари на медиите, осветили имотните скандали във властта и опозицията през последните седмици: „Това показва, че свобода на медиите има и то в пълен размер и в следствие драстични наказания се налагат и по партийна, и по държавна, а може би и по съдебна линия ще се наложат”.

По повод твърденията на БСП, че използва поста си, за да прави предизборната кампания на ГЕРБ, премиерът подчерта, че не е бил на нито едно партийно събитие: „Ако те за предизборна кампания считат посещението на папата, значи силно ме надценяват. Дето се вика, на малко име ме знае, ама да им влезе в кампанията да ме подкрепя 3 дена…”