Реклама

Популярният в редица държави хитов формат „Мама готви по-добре” ще направи своя телевизионен дебют в България на 15 февруари от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения и ще наблюдава отблизо уменията на участиците в кухнята е водещият Александър Сано. Какъв вкусен резултат ще постигнат децата под инструкциите на своите майки пък ще оценява Шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”.    

Първите два отбора, които ще вземат участие в горещата семейна игра „Мама готви по-добре” са съставени от майки и техните дъщери. Анна и Татяна са от Елин Пелин, а техните опонентки Деница и Мария са от Варна. Тайната съставка за единия отбор ще бъде брюкселско зеле, а за другият – синьо сирене. Коя майка ще запази хладнокръвие при вида на кулинарните умения на своята дъщеря и ще издържи на напрежението в кухнята, и кой отбор ще продължи в надпреварата с актив от 300лв., зрителите на bTV ще видят този понеделник от 18.00 часа по bTV. А дали ще има мъжко присъствие и синовна изява в кухнята ще стане ясно в следващите издания на „Мама готви по-добре”, което ще се излъчва всеки делничен ден преди централните новини.

„Мама готви по-добре” вече има и собствено стихотворение. Негов автор е Шеф Петков, а римите бяха споделени пред Светослав Иванов.  

Мама готви по-добре
никой нивга не мож я спре.
Тя чевръсто се налага
и то само с думи, без тояга.

Сано сее стил навред
пуска хумор за респект.
За да кажа „Вкусно е” съм готов,
все пак съм шеф Петков.

А левскари тук тарчът,
трудно им е, но не си малчът.
Операторчето си мечтае,
но ще има дубал - то си знае!

Асистенти и готвачи,
бързи като истински мариачи.
А пък за миличките сценаристи,
никой лошо не им мисли.

Стилисти, коафьори и гримьори
никой не ги чува да мърморят.
A редакторката по нещо се захласна,
иска клапа, тя е ясна.

В крайна сметка екипът е доста див,
благодарен съм, че съм още жив.
Важно е любов да има,
казано в таз словестна рима!

Участието на шеф Петков в "120 минути":