Съдниците в третото издание на шоуто бяха:

Реклама

Добрин Векилов - Дони

След като в първото българско издание на формата Дони беше част от журито, а във второто – музикален продуцент, тази година поп изпълнителят ще се заеме и с двете функции. От Дони ще зависят и музикалните задачи по време на големите концерти, които ще стартират напролет.

През 2008 г. Дони отпразнува 20 годни на сцена. Той има зад гърба си 15 албума, 20 хит сингъла, 20 награди за музика и повече от 3000 концерта у нас и в Русия, Украйна, Беларус, Израел, Австрия, Германия, Франция, Великобритания, Индия, Непал и Тибет.

Той е щатен композитор към Театъра на Българската армия. Самият той е участвал в 10 постановки, включително в "Секс, наркотици и рокендрол", пиесата с рекорд за най-дълго играно представление – 17 години. Дони е най-младият носител на наградата за цялостен принос към българската музика на телевизия, печели я на 35 години.

Мария

Мястото на представителите на поп фолк бранша в Music Idol този път е за една от най-младите и обичани звезди - Мария. Фолкдивата има зад гърба си шест албума и множество концерти, голяма част от които извън страната.

Димитър Ковачев - Фънки

Най-коментираният член на журито от миналогодишното издание на шоуто - Димитър Ковачев-Фънки,  отново ще бъде безкомпромисен при оценяването на кандидат-идолите. Рокаджията сподели, че само с аргументирана и сериозна критика може да се избере новият успешен музикален идол на България и че именно на това се дължат успехите на победителите в първите две издания на Music Idol – Невена и Тома.