За публичното противопоставяне между президента и премиера

Тази събота, 14 юни в рубриката "Контра" - за поредният кървав сблъсък между българи и цигани в столичния квартал "Захарна фабрика"

Реклама

В рубриката "Ребром" известният икономист проф. Димитър Иванов от Лондон и политологът Иво Маев ще анализират актуалната политико-икономическа ситуация: предстоящото шоково поскъпване на тока и парното, опитите на правителството да овладее галопирането на цените, както и вече публичното противопоставяне между президента Първанов и премиера Станишев.

Поредният кървав сблъсък между българи и цигани в столичния квартал "Захарна фабрика", където преди три години беше пребит до смърт проф. Станимир Калоянов, е повод за продължение на дискусионната поредица за ромската интеграция в рубриката "Контра". Този път в нея ще се включат двама от зрителите на "Сеизмограф" - арх. Любомир Шинков от София и счетоводителката от ромски произход Мима Йорданова от Хасково. Акценти ще бъдат трудното съжителство между българи и цигани, а също и нарастващата агресия между двата етноса.

В зрителската рубрика "Хастар" водещата Светла Петрова ще разговаря с единайсетокласничката от Монтана Емилия Димитрова - за проблемите и неяснотите в българското образование, включително за провелите се преди седмица матури.