Александра Жекова: Професионалния спорт е доста самотен

Александра Жекова е принцесата на борда, красивото лице и смелото сърце на българския сноуборд

Реклама

Александра Жекова е принцесата на борда, красивото лице и смелото сърце на българския сноуборд. Тя е момичето, което въпреки многобройните травми в кариерата си и неравната финансова битка, 70 пъти влиза в Топ 10 на световната ранглиста по сноуборд.

Сани разказа за новата мисия, която има след напускането на професионалния спорт.

"Аз останах свързана със спорта и се старая първо да предам моя опит и познания на следващото поколение, второ - опитвам да подобря условията за тези, които идват след мен. Продължавам да говоря и споделям за проблемите, с които аз съм се борила през цялата си спортна кариера с надеждата нещо да се промени, така че да се радваме на още успехи в бъдеще. Всъщност се чувствам добре, защото професионалния спорт е доста самотен. За да бъдеш успешен атлет, ти трябва да си толкова концентриран в себе си, което е малко ограбващо. Защото в името на своята цел, ти трябва да рискуваш всичко. Много често трябва да се лишаваш от много неща. Но всъщност вече извън тази си роля аз се чувствам много по-пълноценна, защото мога да помогна на други да следват своите мечти и да подклаждам техния огън", разказа Александра Жекова.

Николаос показа на Цититрона снимки на колежка на Сани, която преди всяко състезание си рисувала мустаци, което беше малка прелюдия към забавния подарък, който имаше за нея - маска с брада и мустаци. За финал Александра Жекова подложи Цитиридис на кратка тренировка за подготовка за състезание.