Ангел Заберски – син: Преподаването е моето бъдеще

Лесно ли е за един музикант да общува с публиката онлайн, как се преподава импровизация и каква е била първата среща на твореца с пианото?

Реклама

Музиката, която прави Ангел Заберски – син, е по-цветна и от бяла стена, изрисувана от непослушно хлапе с комплект цветни маркери.

Джазменът направи премиерата в YouTube на концерта си албум заедно със Стунджи, Мишо Йосифов и Борис Тасев, а събитието беше гледано от 30 000 души.

"Никога не съм предполагал, че ще се стигне до времена, в които ще трябва да прави музика по интернет онлайн. Няма нищо по-хубаво от живата среща с публиката, както и сега", сподели творецът.

Ангел Заберски – син има проблем с возенето в автобуси, защото му се ходи до тоалетна. Творецът разказа на Николаос една забавна случка по време на свое турне в Сърбия. Заради ходене до тоалетна Ангел Заберски – син и негов колега остават в Белград, тъй като автобусът тръгва без тях и то посред зима.

Джазменът преподава импровизация в Нов Български университет, а отскоро е и доцент.

"Преподаването е моето бъдеще, докато мога да упражнявам въобще професията на музикант. Импровизация не се преподава просто ей така. Това е съвкупност от много параметри в музиката. Смятам, че докато стигне до импровизацията един музикант, то той трябва да има много сериозна база и основа. Тя е най-много заложена в джаз музиката", разказа Ангел Заберски – син.