Братя Чучкови: "18% сиво" е сниман в 4 държави, копродукция е между 5 държави

Има много интернационален екип - от 7 държави, допълниха те

Реклама

Гости в "Шоуто на Николаос Цитиридис" са братя Чучкови - продуцентът и актьор Борислав и по-големият му брат, режисьорът Виктор.

Водещият припомни, че и двамата са на екран от много малки - на Борислав бяха излъчени кадри от участието му на фестивала "Златната монета" в Болоня през 1984 г., когато той изпълнява култовата детска песента "Дъга", написана от баща му. Виктор пък си спомни за ролята си във филма си "Йо-хо-хо" от 1981 г.

Разговорът продължи с темата за филма "18 % сиво" – последния проект на творческия тандем, като двамата разкриха динамиката на отношенията си продуцент и режисьор и като братя.

Те подариха на Николаос Цитиридис истинска кино-клапа, за да може да си позволява "втори дубли", когато нещата не вървят.

Водещият Деян Славчев-Део, който е откритие на Виктор Чучков, се включи, за да поздрави двамата гости и да разкаже забавна история от първите им съвместни пътувания за снимките на предаването "Джубокс".

След това водещият покани в студиото бащата на братя Чучкови - великия пианист и композитор Виктор Чучков-баща, за когото Енио Мориконе казва: "Музиката извира от неговите клетки". Той разказа забавни истории от богатата си кариера, сред които и това, че е танцувал танго с първата жена космонавт Валентина Терешкова. В шоуто зазвуча класичка музика - в чест на предстоящия ден на любовта маестро Чучков изсвири фрагмент от "Любовни мечти" на Ференц Лист.

Маестро Чучков разказа и по какъв начин Адолф Хитлер е бил замесен в първия му самостоятелен концерт като студент в Рим и пожела за синовете си да няма завист в кино индустрията, егоизмът да е по-малко, за да може да се развива българското кино.