Очаквайте петия сезон на Survivor по bTV

Реклама

Първият етап на кастингите за Survivor по bTV събра над 12 хиляди желаещи


Само за месец желаещите да се включат в най-очаквания риалити формат в България надхвърлиха 12 000 души. Завръщането на Survivor по bTV предизвика еуфория, както в страната, така и в чужбина.
Кандидат-участниците са готови на всичко, за да станат част от най-екстремното предизвикателство в родния ефир. Авантюристите заявиха, че нищо не е в състояние да застане на пътя им към екзотична Азия. Те ще се научат да плуват, ще прекъснат следването си, ще напуснат работа, дори ще отменят сватбата си, за да имат шанса да бъдат част от предизвикателствата в Камбоджа. Един от тях дори е съгласен да пропусне оставащите мачове на своя клубен отбор във Висшата лига.

Адвокати, военни, учители, спортисти, фотомодели, икономисти, бизнесмени, държавни служители, хора от всякаква възраст и професия направиха своята заявка за място в Survivor. Но те ще се изправят пред още предизвикателства преди да се качат на самолета към екзотичния остров. Всеки претендент ще премине през серия от специализирани физиологични и психологични тестове. Те ще се проведат от доказани експерти, които ще гарантират, че в Камбоджа ще отидат не само най-колоритните, но и най-подготвените и адаптивни претенденти.

Продуцент на Survivor е bTV, а изпълнителен продуцент – Dream Team Productions и Евтим Милошев.
 
 
История и успехи
 
Българският Survivor е най-успешното телевизионно риалити шоу, излъчвано в българския ефир досега. Първите три сезона, реализирани през есента на 2006, 2007 и 2008 година, постигнаха изключителен успех, като приковаха най-много зрители пред екрана на bTV в делничния праймтайм от 20 ч. и затвърдиха абсолютната лидерска позиция на bTV по отношение на риалити форматите.

Survivor залага на изпитанията върху предела на човешките физически и психически възможности, на състезанието, на конфликта между екипност и индивидуализъм, на отношенията между хора, поставени в екстремна среда на тежък климат, глад, тежки изпитания, или с други думи – на същинско оцеляване. Именно затова за участници в Survivor се подбират здрави, психически издръжливи българи, мотивирани да се изправят срещу трудностите и готови на всичко, за да спечелят.

Идеята за формата Survivor принадлежи на световноизвестния продуцент Марк Бърнет. bTV продуцира Survivor съвместно с лицензодателя - британската компаня Castaway, а техническата реализация се осъществява от американската Promofilm. За реализацията на формата bTV работи съвместно с най-добрите продуценти у нас.
 
 
Победителите
 
Победителят в първия сезон на Survivor (Survivor BG) е Нели Иванова, която спечели вота на съплеменниците си в конкуренция с Ахмед Шуганов. Специални извънредни награди получиха Ахмед Шуганов (25 000 лева) и класиралият се трети в надпреварата – Атанас Ганев (15 000).

Победителят във втория сезон на Survivor (Survivor Експедиция Робинзон) e Георги Костадинов, който при финалното гласуване надделя над Светла Димитрова. Светла Димитрова обаче спечели SMS гласуването за любимец на зрителите измежду 22-мата участници и получи чисто нов автомобил за награда, както и 25 000 лева. Тя изтегли и печелившия номер на зрителя на bTV, който също спечели нов автомобил. Третият "оцелял" – Георги Дренски – получи премия от 15 000 лева.

Победителят в третия сезон на риалити шоуто стана Николай Мартинов. Той стигна до финала заедно със Спас Стоянов и Силвия Димитрова. За първи път в гласуването на финала се включи и публиката, която с почти пълно единодушие (над 90%) даде одобрението си за Ники.

Победител в четвъртия сезон на Survivor (Survivor: Филипините) стана Георги Кехайов. Младежът от Добринище стана любимец и на зрителите с ненатрапчивото си поведение, мистериозната си личност и нежеланието си да участва в конфликти.