"Защо, господин министър": Гост е Атанас Славов

Славов към Радев: Партиите, подкрепящи Конституцията, са избрани от над 1,6 млн. души

"Защо, господин министър": Гост е Атанас Славов

Реклама

„Това изказване на Радев ме провокира да отворя сайта на ЦИК и да проверя резултатите на политическите сили, които подкрепят Конституцията. Общо са събрани на последните избори през април над 1,6 млн. гласа при 40% избирателна активност. При президентските избори втори тур президентът е получил 1,5 млн. гласа при 34% избирателна активност. Да говори, че парламентът е нелегитимен при положение, че това е единствената национална представителна институция не съответства на неговата функция като държавен глава в парламентарна държава“.

Това заяви министърът на правосъдието Атанас Славов в "Защо, г-н министър?" по повод изказването днес на президента Румен Радев, че „не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и ниско обществено доверие да посяга на Конституцията“.

„Борислав Сарафов се опитва да промени имиджа на българската прокуратура. Самият факт, че се съгласи и организирахме във ВСС изслушвания по такива важни казуси като „Седемте джуджета“ например е индикация за промяна. Има воля за промяна по начина, по който работи българската прокуратура“, обясни той.