"Защо, господин министър?": Гост е Христо Алексиев

„Няма какво да договаряме с „Газпром“, заяви служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев

"Защо, господин министър?": Гост е Христо Алексиев

Реклама

За два месеца служебното правителство постигна пълна диверсификация на много добра цена. Това ще го видите по цените (б.р. на газа) за ноември, които ще бъдат под 200 лв. на мегаватчас. Ще постигнем двойно намаление за два месеца.

Това заяви в „Защо, господин министър?“ служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта Христо Алексиев.

Той добави, че за ноември ще има сключени договори с две компании за доставка на втечнен газ на много добри цени.

„Няма какво да договаряме с „Газпром“. Там имаше съществуваш договор, по който ние просто искахме да вземем количествата, които се полагат на България на тези цени. Към момента не сме ги взели, но мога да кажа, че след всички действия, които бяха свършени от служебното правителство, нямаме необходимост от тези количества. Това, което правихме, беше да проучим всички възможни опции и източници на най-добра цена. Това не означава, че не работехме паралелно по всички други посоки“, заяви Христо Алексиев.