"Защо, господин министър?": Гост е проф. Велислав Минеков

„Не съм искал оставки в Народния театър. Проверка ще тръгне следващата седмица“. Това каза в интервю за предаването „Защо, господин министър“ с водещ Мария Цънцарова служебен министър на културата

"Защо, господин министър?": Гост е проф. Велислав Минеков

Реклама

„Не съм искал оставки в Народния театър. Проверка ще тръгне следващата седмица“. Това каза в интервю за предаването „Защо, господин министър“ с водещ Мария Цънцарова служебен министър на културата Велислав Минеков.

Скандалът в Народния театър избухна преди седмица. Той е свързан със задочен сблъсък между режисьор Александър Морфов и назначената за пиар на театъра Велислава Кръстева, бивш пиар и депутат на ДПС. В края на октомври вратата на кабинета на Кръстева в театъра е надраскана, а табелата с името ѝ – свалена.

На снимки се виждат надписи „ДПС“, „ПР на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Пред сайта epicenter.bg директорът на театъра Васил Василев коментира, че e демонстрирано „фашистко поведение”, извършен е „акт на вандализъм”, с който „категорично е заплашен” служител на театъра. Пред сайта „Площад Славейков“ Велислава Кръстева уточнява, че отдавна не е пиар на ДПС.

„Аз се чувствам лично засегнат от това, което се случва, тъй като имах достатъчно близък контакт със сегашния директор Васил Василев. Имах му пълно доверие – той беше за месец и половина или два съветник в предишното служебно правителство. (…) Надявах се нещата да тръгнат по някакъв светъл начин. Зад него стояха Сашо Морфов, Явор Гърдев, Захари Карабашлиев. Всички те бяха зад него. И в момента тази война води до тежък разпад. Такова нещо в Народния театър не се е случвало“, коментира Минеков.

Той уточни, че може да смени директор на театър, дори да е избран с конкурс, какъвто е случаят с Василев. Мотивът може да е накърняване името на национален институт, уточни министърът.