"Защо, господин министър?": Гост е Тодор Тагарев

Поддържането на МиГ-вете ни струва десетки милиони, каза министърът на отбраната

"Защо, господин министър?": Гост е Тодор Тагарев

Реклама

Поддържането на МиГ-вете ни струва десетки милиони. Има търг в момента и има две оферти за предоставяне на двигатели. Ще извадим от въоръжение тези самолети след много малък брой години и те няма да са нужни на никого. Други страни си дадоха старото въоръжение и получиха друго, или много сериозни компенсации. Ние пропуснахме тази възможност , заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев в „Защо, господин министър“.   

По думите му няма информация българските МиГ-ове да са търсени. „Полша и Словакия предоставиха техните самолети преди няколко месеца. Беше създадена тази авиационна коалиция от страни съюзници, които се обединиха около предоставянето на F-16. Украйна не проявява интерес към нашите МиГ-ове“, допълни Тагарев. 

Той подчерта, че това по никакъв начин няма да забави модернизацията и въоръжаването на армията. 

Тагарев коментира и помощта за Украйна и решението на Народното събрание. “Имаше случаи с решението от 9 декември, чиято първа точка е изпълнена. Тя казва какво точно да се даде. Седма точка е изпълнена до някаква степен, която говори за опресняване на боеприпаси. Не е изпълнена шеста точка, която казва да продължи да се оказването на военнотехническа помощ на Украйна в зависимост от заявените потребности и нашите възможности“, добави военният министър.